Maïzenakoekjes-kattenpootjes
Recept:
250g roomboter
100g poedersuiker
1 zakje vanillesuiker (ong. 8g)
3 eigelen
70g maïzena
1 soepl. bakpoeder
400g gezeefde bloem
Afwerking:
200g gesmolten chocolade (melk-of pure chocolade)
confituur van rode vruchten (of andere smaak )
250g kokospoeder
Ok, let's start:
Stap 1: Meng de roomboter en de eigelen tot één glad geheel. (Met gewassen handen of mixer)
Stap 2: Voeg nu de poedersuiker, vanillesuiker en de bakpoeder toe en meng na ieder ingredient goed door.
Stap 3: Voeg de gezeefde bloem beetje per beetje toe en kneed goed tot een zacht deeg. Dit doe ik het liefst met mijn handen. Zo heb ik meer controle op het deeg.
Stap 4: Maak van dit deeg kleine balletjes ter grootte van een kerstomaat. (belangrijk is dat ze even groot zijn) Leg deze één voor één op een bakplaat met bakpapier en plet ze af met een vork. Dit doe je het mooist door te drukken en het vork te laten glijden over het koekje.
Stap 5: Bak de koekjes af op 180° in een voorverwarmde oven. Na ongeveer 15min. zijn ze gereed.
Zorg ervoor dat ze licht van kleur blijven. Laat ze nadien even afkoelen.
Stap 6: Dompel afwisselend de koekjes in de gesmolten chocolade of besmeer met een beetje confituur en haal ze nadien door de kokos. Voor wie geen kokos lust kan je ook gemalen corn flakes of gehakte amandelen gebruiken. Gebruik vooral je fantasie en probeer het uit!
Ik ben benieuwd naar jullie reacties!
Veel plezier en SMAKELIJK!
Reacties
Een reactie posten