Baklawa met amandelen

Baklawa met amandelen


 
 
Wat heb je nodig... 

500 g amandelen
Bladerdeeg vellen
1 koffiel. kaneel
Kommetje gesmolten boter
4 soepl. oranjebloesem
8 lange saté stokjes
1 soepl. honing
Honing (afwerking)

 

Ok, aan de slag...

 
1.    Frituur de amandelen goudbruin in een pan. Laat nadien afkoelen op een velletje keukenrol. Zodra afgekoeld maal je de amandelen, maar laat je ze redelijk grof. Hou een paar lepels appart voor de afwerking.
2.    Voeg nu de kaneel, oranjebloesem en honing toe bij de gemalen amandelen en meng goed bij elkaar.
3.    Neem nu voorzichtig 2 bladerdeeg vellen en hou de overige vellen appart en bedek deze met een keukenhandoek zodat deze niet uitdrogen.
4.    Leg de 2 velletjes bladerdeeg op elkaar en besprenkel het bovenste velletje met gesmolten boter. Gebruik hiervoor een zacht borsteltje. (ev. silconen)
5.    Neem nu de satéstokjes bijéén en verpak deze met vershoudfolie. Nu is het één dik stokje geworden. Deze heb je zo meteen nodig om de baklawa op te rollen.
6.    Leg je stokje nu op ongeveer 10 cm van de onderste rand van je bladerdeeg en vouw om. Zorg ervoor de het stokje van links en rechts een paar cm over je bladerdeeg heen komt. Besprenkel je plooi nu nogmaals met wat boter.
7.    Vul nu de onderste rand van je bladerdeeg met de vulling van amandelen en begin te rollen, maar steeds goed aanspannen.
8.     Vooraleer je helemaal tot boven hebt gerold besprenkel je de bovenste rand nogmaals met wat boter en sluit je af.
9.      Hou je stokje nu vast langs beide uiteinden en duw een beetje naar binnen zodat je kreuken vormt in je rolletje baklawa. Leg je rolletje op de bakplaat en haal nu voorzichtig het stokje ervan tussen. Maak zoveel rolletjes tot wannneer je vulling op is.
10. Wanneer je rolltjes klaar liggen op de bakplaat ga je er nog 1 keer over met een beetje gesmolten boter. Snij nu de rolletjes eerst in 2 en dan in 4 maar hou ze op de bakplaat. Bak ze af in een voorvervarmde oven op 180° gedurende ongeveer 10 à 15 min. Maar hou ze in het oog, ze zouden goudbruin moeten zijn.
11. Éénmaal uit de oven besprenkel je ze onmiddellijk met de honing zodat ze deze goed kunnen absorberen. Werk af met wat gemalen amandelen.
 

Smakelijk!

 
 

Reacties