Ka'b ghzaal - recept + bereidingswijze

👍
Ka'b ghzaal - halve maantjes


 

 

Wat heb je nodig... 
 

voor het deeg:                                                     voor de vulling:                     



250g bloem
200 g amandelpoeder
4 soepl. oranjebloesem
100 g poedersuiker
2 soepl. boter (kamertemperatuur)
1 soepl. boter
Halve soepl. poedersuiker
1 soepl. oranjebloesem
Snuifje zout
 
Koud water
 

 
 

Ok, aan de slag!

 

  1. Meng in een kom: bloem, boter, oranjebloesem, snuifje zout en de poedersuiker samen.
  2. Maak er een homogeen deegje van en verpak het gedurende 20 min. in vershoudfolie. (op kamertemperatuur)
 
Nu de vulling...
  1. Meng de amandelpoeder en de suiker zeer goed doorheen. (TIP: hoeveelheid poedersuiker is steeds helft hoeveelheid amandelpoeder)
  2. Voeg de boter en de oranjebloesem toe en vorm één geheel.
  3. Verpak ook dit geheel in vershoudfolie om uitdroging tegen te gaan.
 
Laatste stappen...
  1. Verdeel het deeg in een aantal bolletjes en maak van ieder bolletje een lange strook (zie foto hierboven). Strijk met behulp van een deegrol het deeg zeer dun. ( bijna even dun als een loempia velletje)
  2.  Maak nu rolletjes van de vulling (amandelmengsel) ter grootte van je wijsvinger.
  3. Leg één rolletje onderaan op het strookje deeg en bedek het rolletje met het deeg. Buig het een beetje in de vorm van een maantje en snij het deeg op de rand met het rolletje af. Indien mogelijk met zo'n kartelmesje.
  4. Het oog wil ook wat! Versier daarom de maantje door er gaatjes in te prikken met een tandenstokertje. Dit is trouwens ook goed voor een snelle gaarheid in de oven straks.
  5. In een voorverwarmde oven op 180°C bak je de halve maantjes op een bakplaat. Max. 15min. Af en toe eens gaan piepen. Ze zouden niet mogen bruinen, enkel een beetje aan de onderkant.
 
Ziezo, hopelijk gaan jullie massaal deze simpele maar heerlijke koekjes uitproberen en laten jullie foto's achter. Topie! 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 


 


Reacties